nedelja, 5. marec 2017

Sladka hišica za 1. rojstni dan

Kdo bi si mislil, da leto tako hitro mine. Komaj smo se razveselili rojstva vnukinje, že je upihnila 1. svečko. Seveda je treba takšen pomemben mejnik proslaviti s torto. Ker sama še ne zna povedati kakšno torto si želi, sta to v njenem imenu naredila njena starša. Zaželela sta si sadno torto v obliki gobice - hiške. 
Najprej mi ni bilo povsem jasno, kako naj se zadeve lotim. Potem pa se mi je porodila zamisel, da bi torto , ki je v višino merila 30 cm, sestavila iz dveh tortic. Z nekaj načrtovanja in tesarskimi sposobnostmi Amadejinega dedka je nastala tale sladka hišica.


Vse najboljše Amadeja!

Seveda je Amadeja ob svojem 1. rojstnem dnevu dobila tudi voščilnico - mini album, ki pa ga bom objavila v eni kasnejših objav. 

Hvala za obisk in sladke sanje, Marjeta



10 komentarjev:

  1. Uau Marjeta, to je pa mojstrovina in pol. To je tortica, ki jo je bilo kar škoda razrezati. Jaz bi jo kar občudovalain občudovala. Tako lepo in pravljično! Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav si naredila, da nisi pokazala v isti objavi tudi albuma in voščilnice. Saj bi me potem 3x infarkt, tako me je pa samo 1x....ko sem videla tole tortico....pa saj ne vem kaj naj rečem....Tole je res NORO lepo. Če si po poklicu slaščičarka, ti je "odpuščeno", če pa nisi,....res vsa čast za tole.
    Od navdušenja sem pozabila dodat: "Vse najboljše ji želim!!!"

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za lepe želje. Slaščičarka pa nisem. Le rada pečem. Tudi peka je zame izziv in ustvarjanje.

      LP, Marjeta

      Izbriši
  3. Marjeta, tvoja vnukinja je lahko zelo vesela, ker ima takšno ustvarjalno babico. Sedaj je mogoče še malce premajhna, ko bo večja, bosta lahko veselo skupaj ustvarjali.
    Prečudovita torta in verjamem, da je bila nadvse slastna.

    OdgovoriIzbriši
  4. To torto pa sem jaz še občudovala in bila navdušena nad njo. Nisem vedela, da si ti ta babica :) Pravljična je ta torta in upam, da nam še večkrat pokažeš svoje mojstrovine.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovita mojstrovina - pri prvi svečki je pomembna tudi pravljično čarobna plat praznovanja in tebi je to vzdušje odlično uspelo pričarati. Mali pikici želim pravljično drugo leto, babici pa veliko druženaj s slavljenko,Majda

    OdgovoriIzbriši
  6. wow gorgeous Marjeta and it looks delicious.
    Gr Karin

    OdgovoriIzbriši
  7. Wow! Your cake is absolutely fabulous Marjeta - it's perfect for a young child, you are so clever.
    Pauline - Crafting with Cotnob
    x

    OdgovoriIzbriši
  8. Tale tortica je bila TOP! Ne samo po videzu, tudi po okusu!!! :) Amadeja (pa tudi njena starša ;)) se ti še enkrat najlepše zahvaljuje(ta). :)
    Naslednje leto pa nov izziv. ;P

    OdgovoriIzbriši
  9. Wow Marjeta your cake looks amazing. That would have made someone very happy! Barbxx

    OdgovoriIzbriši